Ip-blockering och Onecoin

Det är underbart att spela, både casino, slots och på www.svenskbingo.se. I dag skriver vi om nyheter kring detta, till exempel om hur den svenska spelmarknaden ses över.

 

big-blind-chipDen omtalade spelutredningen, angående Sveriges spelmarknad, har stött på patrull. I Svenska Dagbladet kan vi läsa om hur företaget Bahnhofs vd nu anklagar de statliga utredarna för att vilja strypa den fria kommunikationen, censurera nästintill. Utredaren Håkan Hallstedt menar dock att det inte riktigt är så att man klipper sladden till nätet i och med att spelmonopolet kanske kan komma att luckras upp. I stället menar man att det är för mycket spel på nätet och att detta att införa ett licenssystem är ett sätt att hålla lite kontroll på det hela. Även i Nyheter Idag kan vi läsa om detta, i lite tyngre ordalag.

De som inte får en licens ska stängas ute, hur är ännu oklart. Frågan om IP-blockering har kommit upp. Detta kritiseras av bredbandsoperatören Bahnhof – Svenska Dagbladet

 

Vad är Onecoin egentligen?

En annan nyhet som inte riktigt rör just spelvärlden som så men som ändå faller inom en liknande kategori kan vi läsa om i Göteborgs-Posten. Det är nämligen så att Lotteriinspektionen valde att göra en polisanmälan mot den virtuella valutan Onecoin, för brott mot lotterilagen. Nu har också polisen valt att starta en så kallad förundersökning. Konceptet bakom Onecoin är att vinsten beror på hur många deltagare som finns med, något som för tankarna till pyramid- och kedjebrevsspel.

Onecoin-användare finns på flera platser runt om i Sverige, enligt den granskning Lotteriinspektionen gjort. Särskilt finns dem på västkusten och i trakten kring Linköping samt i stora delar av Skaraborg. Det har spridits med snabb hastighet och är för tidigt om det ger någon avkastning alls. Det gör det svårt att säga om någon förlorat pengar på det, eftersom det är så nytt och levande.