Ny karriär för gammal Moderat

????????????????????????????????????????Den hetaste nyheten inom spelvärlden just nu handlar om Gustaf Hoffstedt som lämnar riksdagens politiska diskussioner och istället ger sig in i en värld fylld med casinobonus, spel och dobbel – han lämnar nämligen Moderaterna och sällar sig till Branschföreningen för onlinespel (Bos) och blir efter årsskiftet generalsekreterare till yrket skriver SvD.

I Helsingborgs Dagblad skriver man att moderat blir lobbyist för spelbolag, och det finns ingen tvekan om vem man menar – allt pekar på Gustaf Hoffstedt som gjort karriär inom politiken genom att specialisera sig på lagar och regler för spelmarknaden. Enligt tidningen helagotland.se ska han ha tröttnat på politiken och vill nu hellre ge sig i kast med den vanliga arbetsmarknaden en tid framöver. I Sveriges Radio skriver man att Hoffstedt gav sig in i politiken för snart 15 år sedan och att han 2010 kom in i riksdagen som ledamot av kulturutskottet. Men det är inte det enda politiska uppdraget som han haft under sin karriär, han har till exempel dels varit ordinarie i kulturutskottet och dessutom arbetat som ersättare i trafikutskottet och i Nordiska rådet.

Ett steg vidare

Nu efter dessa år i politikens värld byter Gustaf Hoffstedt sida när han ställer sig som generalsekreterare i BOS den 19 januari 2015 där han kommer representera branschföreningen då denne är i kontakt med lagstiftare och de olika tillsynsmyndigheterna som finns samt att han även kommer att vara närmaste kontakt för olika media som ett sorts språkrör eller pressansvarig. Likaså kommer hans roll även att innebära att representera föreningen i möten med spelbranschens underleverantörer och andra intressenter inom branschen. Men i grund och botten kommer han enligt uttalande att arbeta med att förändra spelmarknaden så som den ser ut i dagsläget – vilket han ser fram emot. Dock kommer han inte med några konkreta exempel på hur detta kommer att ske så det enda vi kan göra är att önska honom lycka till, och med spänning följa hans karriär i framtiden – utanför politikens ramar.